Euroopa meistrivõistluste ülevaade

VÕIMAS TULEMUS! EESTI KULTURISMI JA FITNESSI KOONDIS TÕI 2018.a. EUROOPA MEISTRIVÕISTLUSTELT KULTURISMIS JA FITNESSIS SEITSE MEDALIT!

3-7. maini toimusid Hispaanias Santa Susannas Euroopa meistrivõistlused kulturismis ja fitnessis. Eesti koondis rõõmustas fänne, toetajaid ning kõiki kulturismi ja fitnessi huvilisi lausa seitsme medaliga.

Eesti koondis oli taas rohkearvuline. Kokku oli võistlustules 25 sportlast.

Meeste klassikalises kulturismis võtsid sõna Peep Reinart ja Rain Kuusnõmm ning rannafitnessis Egert Oiov. Seekord finaalikohti ei tulnud, kuid ülejäänud koondise edu ja meeste tahe motiveerib sügisestel Maailmameistrivõistlustel taas endast parimat andma.

Meestest tõid hõbemedalid koju kulturismis – 85 kg legendaarne Ott Kiivikas ja games classic kulturismis Tartust tõusu jätkav täht Siim Savisaar. Ott Kiivikasele on see juba seitsmes Euroopa meistrivõistluste medal.

Meestest võitis kõrgetasemelises konkurentsis kuldmedali, üks Eesti kulturismi lootusi ja tulevikunimesid, Raigo Kuusnõmm. Raigo Kuusnõmmel on tänaseks ette näidata kolm Euroopa meistrivõistluste medalit 2013.a. pronks, 2015 aastal hõbe ja nüüd lõpuks ka kuldne.

Naiste andsid oma parima wellness fitnessis Õnnela Raudsepp ja Lilian Rannu ning bodyfitnessis Anastasia Jevdokimova, tugevas konkurentsis jäi seekord finaali jõudmata.

Kõrge oli osalejate arv ja konkurentsi tase ka naiste bikiinifitnessis, kus näitasid laval Eesti sportlikku ilu kategoorias -158cm Merili Jesaar ja Anita Stalmatskaja, kategoorias – 162cm Mariliis MiaTopp, kategoorias – 169cm Andra Vagur ja Agne Kiviselg, kategoorias -172cm Kadri Tammoja ja Kaisa Abner ning kategoorias +172cm Mari Pukk ja Jane Tammearu.
Juunioride bikiinifitnessis käisid kogemusi kogumas Ksenia Jegorova kategoorias +172cm ja Karina Polovnikova kategoorias -160cm ning bikiinifitness mastersi kategoorias +163cm näitas suurepärast vormi Tuuli Jürgens.

Selle eest, et Eesti koondisel oleks kõikides värvides medalid, hoolitses naiste fitnessi kategoorias +163cm väga tugevas konkurentsis pronksile tulnud Endla Vaher.

Imelise vormi saavutanud Jana Teder võitis hõbemedali masters bikiinifitnessi kategoorias +163cm ning juuniorina naiste tasemel konkureerinud Eesti absoluutne karikavõitja bikiinifitnessis Arida Muru kategoorias -160cm.

Sportliku pikaealisuse ja pühendumise eeskuju, kulturismi ja fitnessi edendaja Tartust, Esta Pilt krooniti kullaga bodyfitness masters 45+ kategoorias.

Märkmisväärne on Ott Kiivikase kui maineka treeneri tulemus, kuna nii vastne Euroopa meister Raigo Kuusnõmm kui ka hõbeda võitnud Arida Muru on Ott Kiivikase õpilased.

Koondise vaim oli võimas, iseäranis hea oli näha ja kuulda saalis kaasa elamas koondise teisi sportlasi. Koondist saatnud delegatsiooni juht, Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidu juhatuse liige ja kohtunike komisjoni esimees Ramil Lipp, peatreener Jaana Junson, peakohtunik Liisa Otsus ja rahvusvahelise kategooria kohtunik Eleri Reinart andsid igaüks oma rollis parima panuse tulemuste saavutamiseks.