Tagasivaade laste maailma meistrivõistlustele

Laste fitnessi MM, Slovakia, Bratislava.

Eesti meeskond:
Anastassia Ussova (võistluskategooria 11a)
Sofia Zapalova (võistluskategooria 14a)
Eva-Lotta Akkermann ( võistluskategooria 14a)

Laste fitnessi MM on väga prestiižne üritus, kus on alati väga palju osalejaid, nii poisse kui tüdrukuid. Kõik lapsed on väga tugevad ning näitavad väga kõrgel tasemel vabakava sooritusi, mis on täis akrobaatikat ja raskeid jõuelemente. Ürituse üldine atmosfäär on väga sõbralik ja kuna kõik lapsed on heatahtlikud, armsad ja rõõmsad, siis on seal väga meeldiv olla. Laste fitnessi MMil on kõik väga hästi organiseeritud: soojenduseks on tehtud eraldi avar plats, lava on väga suur ja ilus. Põrandakate nii laval kui ka soojendus platsil oli pehme ja piisava paksusega. Saal oli avar, vaatajad oli väga palju. Iga meeskond elas väga emotsionaalselt oma võistlejate kaasa. Kuna Eestist oli kohal tagasihoidlik meeskond, siis kaasaelajaid oli samuti vähe. Loodan, et tulevikus on ka Eestist rohkem osalejaid.
Varasemalt on võistlejatele ja treeneritele meelde tuletatud, et tegu ei ole akrobaatika ja riistvõimlemise võistlusega. Seetõttu valmistasime kavad ette selliselt, et seal oleks piisavas tasakaalus võimlemine, akrobaatika, jõu ja tantsu elemendid ning painduvust nõudvaid elemente. Reeglid on üsna sarnased täiskasvanute fitnessiga.

Anastassia Ussova (võistluskategooria 11a)
Nastja kategoorias oli 17 võistlejat. Nastja sooritas vabakava väga hasti, tehes rohkem elemente, kui Eestis. Võistluse laval valitsevad tingimused olid head ja põrandakate oli pehme, mis andis võimaluse  teha üks käte peale hüpe (mida Eestis kõvema põranda tõttu teha ei ole olnud võimalik). Nasta vabakava sai 6.koha. Seega olime finaalile väga lähedal. 6.koht vabakavaga 17 võistleja seas on väga hea tulemus, kuna konkurents oli väga tugev ja sooritati väga palju erinevaid keerulisi elemente. Tulevikus tuleb raskeid elemente, nagu näiteks saltod, juurde õppida. Poseerimise osas sai Nastja 12.koha. Laste poseerimist on väga raske hinnata, kuid isegi Nastja vanuse rühmas oli väga palju heasse vormi treenitud tüdrukuid, kes oskasid väga ilusasti poseerida. Nastja oli kõige väiksem. Edaspidi tuleb panna rõhku ka paremale poseerimisele. Lõpp tulemuseks kahe vooru peale sai Nasja 10 koha. Kuigi lootsime finaali pääseda, siis ülikõrge taseme tõttu on ka 10. koht maailma meistrivõistlustel 17 võistleja seas väga hea tulemus.

Eva-Lotta Akkermann (võistluskategooria 14a)
Eva kategoorias oli võistlejaid 16. Eva vahetas kohapeal ühe lihtama elemendi salto vastu, mis tagas keerulisema ja raskema astmega vabakava. See sai võimalikuks tänu ootuspäraselt parematele võistlustingimustele. Kahjuks tegi Eva kava lõpus vea ja peale kätel keerutamist kukkus. Vabakava voorus sai ta 10. koha. Poseerimise voorus Eva sai 2. väljakutse, mis peale eelmise vooru äpardumist tõstis oluliselt tema meeleolu. Kuigi Eva oskab väga hästi poseerida, siis sai ta tihedas konkurentsis 10. koha. Teades hetke maailma taset on lihtsam planeerida edasisi treeninguid. Lõpptulemus Eval on 10. koht.

Sofia Zapalova (võistluskategooria 14a)
Sofia oli Evaga ühes kategoorias 16 võistleja seas. Sofia vabakava nägi väga hea välja, tulemuseks aga 11. koht. Sofia kava tehes ei eksinud ning oli väga stiilne ja silmatorkav, kuid puudu jäi jõuelementidest ning akrobaatikast. Järgmiseks korraks oleme need puudused kõrvaldanud. Poseermise voorus tuleb edaspidi arvestada, et 14 aastasel tuleks juba rohekem tähelepanu pöörata lihastoonuse tõstmisele. Lõpptulemuseks on 12. koht.

Võistlusejärgne emotsioon on positiivne ning laste motivatsioon on väga kõrge. Võistluste tase tõuseb igal aastal ning tuleb kõvasti pingutada, et sellele järgi jõuda.

Oleme tänulikud, et võimaldasite meil maailma meistrivõistlustel osaleda ning toetasite meid igati.

Lugupidamisega
Kristina, Anastassia, Eva-Lotta ja Sofia